Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18 °C
Az Bulutlu

Kadınlar ve Erkekler için BMI Tanımı.

31.01.2019
332
A+
A-
Kadınlar ve Erkekler için BMI Tanımı.

Kadınlar ve Erkekler için BMI Tanımı.
BMI%2BKontrol%25C3%25BC
BMI Kontrolü
BMI tanımı:
Vücut Kitle İndeksi (BKİ) yaygın, kilolu ve şişmanlığı kategorize etmek için yaygın olarak kullanılan, yükseklik için basit bir ağırlık indeksidir. BMI vücut ağırlığı (kg) bölü boy (m) kareye bölünür (BMI = 70 kg / (1.75 m2) = 70 / 3.06 = 22.9). Fazla kilo, tipik olarak 25 ila 29.9’luk bir BMI olarak tanımlanır ve obezite, 30 veya daha fazla BMI olarak tanımlanır ve ağır obezite, 40 veya daha fazla BMI olarak tanımlanır.
Vücut Kitle İndeksi, BMI hesaplayıcı ile pahalı cihazlara ihtiyaç duyulmadan kolayca ve kolayca hesaplanabilir. BMI kategorilerinin çerçeve büyüklüğü ve kas kütlesi gibi birçok faktörü göz önünde bulundurmadığını ve BMI’nin çoğu erkek ve kadın için kullanılabilmesine rağmen, bazı sınırlamaları vardır:
Spor yapan insanlarda olduğu kadar kas yapısına sahip insanlarda da vücut yağını aşırı değerlendirebilir.
Yaşlı insanlarda olduğu kadar kaslarını kaybeden insanlarda da vücut yağını küçümseyebilir.
Buna rağmen, BMI kategorileri sıklıkla hareketsiz insanların kilolu, aşırı kilolu veya obez olup olmadığını belirlemek için yeterli bir araç olarak kabul edilir. BMI, vücut yağının bir tahminidir ve daha fazla vücut yağı ile oluşabilecek hastalıklar için riskinizin iyi bir göstergesidir. Bir kişinin BKİ’si ne kadar yüksekse, yüksek tansiyon , kalp hastalığı, tip 2 diyabet, solunum problemleri, safra kesesi taşları ve bazı kanserler gibi birçok hastalık riski daha yüksektir .
BMI hesaplayıcısının altındaki çalışmaların ve beraberindeki İnfografik’in analizi, vücut kitle indeksinin ölüm riskiyle nasıl ilişkili olduğunu açıkça göstermektedir:
Analiz, 20.0 ile 24.9 arasındaki bir vücut kitle indeksinin sigara içmeyen sağlıklı yetişkinlerde herhangi bir nedenden en düşük ölüm riskiyle ilişkili olduğunu ortaya koydu.
Araştırmacılar ayrıca aşırı kilolu ve obez kişilerin ölüm riskinin 20.0 – 24.9 BMI olan bireylere kıyasla artan tahminlerini de içermektedir. Fazla kilolu olma riskini inceleyen önceki araştırmalar sonuçsuz kaldı, bazıları ise sadece biraz daha yüksek ölüm riskini ortaya çıkarırken, diğerleri daha düşük bir risk gösterdi.
Bu devasa analiz ile araştırmacılar, gerçek çalışmaya bağlı olarak, 5 ila 28 yıl arasında 1.46 milyon katılımcı izleyen on dokuz uzun vadeli çalışmadan gelen verileri birleştirdi.
Araştırmacılar, fazla kilolu sigara içmeyen kadınların, izlem süresi boyunca ölme olasılıklarının% 13 olduğunu ve BKİ’si 22.5 ile 24.9 arasında olanlara oranla% 13 daha fazla olduğunu açıkladılar. Obez veya ağır obez olarak sınıflandırılan kadınlar, önemli ölçüde daha yüksek ölüm riskine sahipti. BKİ 22.5 ila 24.9’a kıyasla, çalışma BMI’si 30.0 ila 34.9 arasında olanlarda% 44 oranında artmış ölüm riski olduğunu bildirmiştir; BKİ 35.0 ila 39.9 olan kişiler için ölüm riskinde% 88 artış; BMI 40.0 ile 49.9 arasında olanlar için% 250 daha fazla ölüm riski. Sonuç genellikle erkekler için eşdeğerdi. Kadın ve erkekler için, her 5 artmış VKİ biriminde çalışma, ölüm riskinde% 31 artış gösterdi.

okuokubil.com

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.