Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22 °C
Parçalı Bulutlu

Geçinemiyorum Artık. Hayat Çok Pahalandı.

30.01.2019
306
A+
A-
Geçinemiyorum Artık. Hayat Çok Pahalandı.

 Geçinemiyorum Artık. Hayat Çok Pahalandı.

Sivri%2Bbiber%252Cdomates
Sivri biber-Domates

Artık geçinemiyorum, geçinemiyoruz, geçinemiyorlar… Peki ne olacak bu piyasanın hali, kim dur diyecek bu gidişata? Marketler, bakkallar, gross marketler, manavlar, pazarlar, haller hep aynı her şey pahalı sivri biber 12.90 tl, Carliston biber 12,90 tl ,domates 7.90 tl, patlıcan 7,90 tl, peynir 30 tl, zeytin 24 tl, yumurta kolisi 20 tl, et, balık, şeker, un, ekmek, pirinç, nohut, salça, zeytin yağı, tere yağısüt bir ailenin mutfağının demir başları neyi almasakta idare etsek diye düşünüyorum içinden çıkamıyorum. Sabah kahvaltısı zeytin, peynir, yumurta çok mu bunlar ? Günün ilk yaşam yiyeceklerimiz dikkatinizi çekerim. Sucuk, salam, sosis, kavurma demiyorum sadece bütçemize uygun olan üç besin maddesini saydım zeytinpeyniryumurta bir de güzel demlenmiş çay.
Yukarıdaki yazdıklarım piyasanın allak bullak olup fiyatların patladığı bir dönem olan bugünü anlatıyorum.
Kim bu halkın derdine derman olacaksa olsun artık. Belediye seçimlerine dalıp halkı perişan eden oy verdiğimiz insanlar neredesiniz? Neden bizi çarşı da pazarda yalnız bıraktınız? Elektrik, su, doğalgaz henüz bunları daha saymadım. Kiramı, yakacak masrafımı saymadım. Günlük  yıkanan elbiselerimizden ve deterjandan bahsetmedim. İşe giderken otobüs bilet parasından, öğlen yiyeceğinden bahsetmedim. Giyeceğimizden diğer masraflarımızdan bahsetmedim. Artık ben geçinemiyorum. Hayat çok pahalandı. Bizleri yönetenler acaba tüm bu saydıklarımdan bir haber mi ?Yoksa koltuk savaşında bir birleri ile çene yarışındalar mı? neredesiniz, halkın neresindesiniz ezim ezim eziliyoruz. Tüketici olarak zor durumdayız bir aile reisi olarak zor durumdayız biz evet zor durumdayız geçinemiyoruz. markete gitmekten korkuyoruz. çocuğumuzun canının çektiği bir şeyi almaktan korkuyoruz çünkü ay başını getiremiyoruz.
dediler ki dolar yükseldi, zam yaptık. Peki dolar düştü neden fiyatlar düşmedi? Zabıtalar sokakta boyacıları kovalayacağına marketleri dolaşıp etiket kontrolü yapsınlar. Artık zabıta birimlerini kapatın nasılsa fiyatlara bakan yok müdahale eden yok neyimize yarıyorlar? Halkın işine yaramayan tüm birimleri kapatın. Hükümeti de  fes edin nasılsa kabzımallar, aracılar, borsacılar cirit atıyor. Meydan boş her şey boş… Ben diyorum ki geçinemiyoruz hayat çok pahalı!
okuokubil.com

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. Mestiyar dedi ki:

    Kriz mi ne krizi!Kriz ne arar yahu bizim ülkede,kerizdir o keriz,..diyorlar ya,evet keriz bir halk olursak,seçimlerden sonra onlar ererler muradına bize düşer pahalı kereviz!