Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20 °C
Az Bulutlu

Futbol ayakkabısı nasıl seçilir?

22.01.2019
521
A+
A-
Futbol ayakkabısı nasıl seçilir?
Futbol%2Bayakkab%25C4%25B1s%25C4%25B1%2Bnas%25C4%25B1l%2Bse%25C3%25A7ilir
Futbol ayakkabısı nasıl seçilir


Futbol ayakkabısı nasıl seçilir?

Futbol ayakkabısı nasıl seçilir? performansınızı ve oyununuzu nasıl etkiler. Sahada eşleşen ayakkabılar, yeteneklerinizi en üst düzeye çıkarmanıza yardımcı olacaktır. İşte size referans  pozisyonuna göre futbol ayakkabılarını seçmek için bazı deneyimler.
Yere göre futbol ayakkabısı seçin
Futbol ayakkabılarını pozisyona göre seçmek sadece oyununu değil ayaklarını da etkiler.
 

Ayak%2Byap%25C4%25B1n%25C4%25B1za%2Buygun%2Bkrampon%2Bse%25C3%25A7in
Ayak yapınıza uygun krampon seçin

Farklı pozisyonlarda, ayakların hareket hızı ve esnekliği de farklıdır. Bu nedenle, futbol ayakkabısı seçmek için aşağıdaki yolları not etmelisiniz:
Kaleci pozisyonu ile
Kaleci pozisyonundayken, en çok ihtiyacınız olan şey saha yüzeyindeki tutuş. İyi tutuş, dar bir alanda esnek ve kaymadan hareket etmeyi kolaylaştırır. Ayrıca bu pozisyonu kısa geçişler için yeterli güçle desteklemeye yardımcı olur.
Defans pozisyonu ile
Defans, top maçaları yerleştirme pozisyonudur ve top sırasında çarpışmalar vardır. Bu, oyuncunun ayağı için bir çift sağlam koruyucu ayakkabıya ihtiyaç duyan pozisyondur.
Orta saha oyuncusu olarak
Ayakkabılar iyi top kontrolünü destekliyor, topu oyuncu menzilinde tutmak çok yardımcı olacak. Ayrıca, bu konum için ayakkabılar da rahat olmalı ve uzun süre iyi çalışmalıdır.
İleri pozisyonu ile
İleri konum, çok fazla hareket ve ivme ile karakterizedir. Bu nedenle ileri pozisyon için uygun olan ayakkabılar yumuşak deri ayakkabılar olmalı, konik tabanlı, plastisiteli ve uygun kavrama, hafif
Her ayağa göre ayakkabı nasıl seçilir
Ayakkabıların kötü ayak şekli, ayakkabı seçerken birçok oyuncuyu hayal kırıklığına uğratır.
krampon
krampon
Bu nedenle, yere göre futbol ayakkabısı seçmenin yanı sıra, ayak boyutuna göre seçim yapmak da kayda değer bir şey.
Daha sonra doğru ayak vurma ayakkabılarını seçme yöntemiyle ayakkabıları elde edeceksiniz: Basitçe söylemek gerekirse, insanlar genellikle ayağın boyutunu iki forma bölerler. İnce ve yatay bir formdur.
İnce ayak şekli
İnce ayak şekli en yaygın ayak şeklidir, kemikler ve ayaklar genellikle uzundur. Bu tipteki ayaklar çok fazla şişmez ve iki tarafa süpürülmezler. İnce ayak şekli, ayakkabı seçmek için en kolay ayak şeklidir.
İstediğiniz futbol ayakkabı türünü seçebilirsiniz. Ayakkabılar orta büyüklükte olduğu sürece, sarılmaya yeterli, rahatlık tamamdır.
Yatay ayak formu
do%25C4%259Fru%2Bayakkab%25C4%25B1%2Btaban%25C4%25B1n%25C4%25B1%2Bse%25C3%25A7in
doğru ayakkabı tabanını seçin
Yatay bir ayak şekli ile ayağın üst gövdesi şişer ve yana tırmıklanır. Bu ayak şekli ile iyi elastik malzeme içeren ayakkabılar seçmelisiniz. Ayaklardan daha küçük beden ayakkabı giymekten kesinlikle kaçınılmalı ve çıkartılmaya çalışılmalıdır.
Yatay ayaklı olanlar çevrim içi satın almaktan kaçınmalı, ancak doğrudan mağazayı tercih etmeli. Bacakların boyutuna, genişliğine ve malzemenin cildi tahriş etmemesine de dikkat etmelisiniz.
Çiviler ve ayakkabı tabanı
Sağ ayak futbol ayakkabısını seçmenin yanı sıra, her avlu için çivilere ve futbol ayakkabısı tabanlarına da dikkat etmelisiniz.
Doğal çim sahalar için en uygun futbol ayakkabısı tipleri FG (Firrm Ground) çivi veya altı çivi / demir çividir (Yumuşak Oyma). Bu ayakkabı tabanı tipleri kuru, sert zemin yüzeylerinde iyi yapışma özelliğine sahiptir.
Suni çim bahçesinde, TF ayakkabıları seçebilirsiniz (Çim Döşeme) – AG ayakkabıları veya ayakkabıları (Suni Çim) iyi oynayabilir.
Kapalı alanlarda veya kum kortlarında oynarken, her türlü futbol ayakkabısı kauçuktan veya IC’den yapılmıştır (Kapalı Alan Mahkemesi) sizin için mükemmel bir seçimdir. tüm yeteneklerini ve düşme riskini azalt.
Arazi ve kullanım amacı normal bata ayakkabılarından farklıdır. Futbol ayakkabısı seçmenin ipuçlarını aklınızda tutmalısınız. Umarım, pozisyona göre futbol ayakkabısının nasıl seçileceğine ve ayak şeklini izleyen talimatlara uyan futbol ayakkabılarını seçersin.

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.