Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13 °C
Yağmurlu

Denge Hareketliliği ve Kalça Eklemlerindeki Stabilite

27.01.2019
488
A+
A-
Denge Hareketliliği ve Kalça Eklemlerindeki Stabilite

Denge Hareketliliği ve Kalça Eklemlerindeki Stabilite

Dengeleme kuvvetleri, birçoğunun kalçalarımızda sahip olduğu “gerginlik” hissini ele almak konusunda özellikle önemlidir.
Kal%25C3%25A7a%2BEklemi
Kalça Eklemi
Hindistan’da BKS İyengar ile yıllar önce okurken, ders vermek için Bangalore’ye gittiğini duydum ve ona katılıp katılamayacağımı sordum. Bangalore’da yapacak bir şeyimin olmadığını söyledi. O gün oradan uzaklaştığımda, hayır demediği aklıma geldi – ve sormak istediğim bir soru vardı. Ben de uçakta onun yanında yer alan koltukta rezervasyon yaptım (bunu daha sonra yapabilirsin).
Havaalanına vardığımda, Bay Iyengar’ı kapıda otururken buldum. Ben yürüdüm, yanına oturdum ve şaka yapıyorum, “Bay Iyengar! Sen de Bangalore’a mı gidiyorsun? ”Cesur manevrama güldü ve tahtaya bürünürken sohbet ettik. Sonunda, uçak kalktıktan sonra, ona döndüm ve sormasını istediğim soruyu sordum: “Bay. İyengar, yogaya hakim olmanın anahtarı nedir? ”
Beni işten çıkararak cevap vermedi, ne de “Sadece pratik” gibi standart bir cevap vermedi. Bunun yerine, “Yogaya ustalık etmek için bedeninizdeki enerjileri ve güçleri dengelemeniz gerekir.” Dedi. bir el yukarı, diğer işaret parmağıyla işaret parmağının dışını, sonra içini ve diğer parmakları ile bileğinin ön ve arkasını işaret ederek enerjinin her iki tarafta da dengelenmesi gerektiğini açıkladı. . “Sen her vücuda yapmak zorunda poz her pozisyon için gerekli kuvvetlere göre, her bir ortak, her tarafta,” diye söyledi.
Bay Iyengar’ın sözleri büyük bir bilgelik içeriyordu ve çalışmamı takip eden yıllar boyunca bu konsepte adadıkça, birçoğumuz kalçalarımızda “sıkışma” hissini ele almak söz konusu olduğunda dengeleme kuvvetlerinin özellikle çok önemli olduğunu öğrendim. Çünkü birçoğumuz bir yaşam için ya da her gece işten eve döndüğümüzde çok uzun saatler boyunca oturuyoruz – kalçalarımız birçok dengesiz kuvvete maruz kalıyor. Görmek : Oturmak kısaltılmış kalça fleksörlerine ( psoas , iliacus ve rectus femoris dahil) ve zayıf kalça ekstansörlerine (özellikle gluteus maximus) yol açar , bu da hamstring’lerin daha fazla çalışmasını sağlar. Tüm bunların birleşimi, diğer şeylerin yanı sıra, kalça eklemi içerisinde anormal baskılar oluşturabilen ve gerginliği artıran ortak bir kas dengesizliklerine yol açar.
Kalçanızı çevreleyen kasların gerilmesi eklemlerin sağlıklı hareketliliğini korumaya, sinovyal sıvının dolaşımını iyileştirmeye (hareket sırasında eklem kıkırdakındaki sürtünmeyi azaltan) ve kronik yaşamsal hareketlerimizin yarattığı dengesizliklerin bir kısmını önlemeye yardımcı olabilir. Bununla birlikte, kalçalarınızdaki hareket aralığını korumak çok önemlidir, ancak hepsi esneklik değildir. İlk elden deneyime dayanarak, hem kalça eklemi ağrısı olan hastaları tedavi eden bir doktor olarak hem de zaman zaman kalça ağrısı olan bir kişi olarak benim bakış açıma göre, kalça eklemi çevresindeki kaslardaki güçle dengeleme esnekliğini güçlendirme konusunda belirleyici olduğumdan eminim. mobilite ve kararlılık.
Kalça Eklemlerinde Hareketlilik ve Stabilite
Kal%25C3%25A7a%2BEklemlerinde%2BKendi%2BDengesizliklerinizi%2BBulun

                                           Kalça Eklemlerinde Hareketlilik ve Stabilite


Daha iyi anlamak için, kalça eklemlerinizdeki hareketliliği ve stabiliteyi neyin belirlediğine bir bakalım. Birincisi, eklem şekli vardır: bir sokete yerleştirilmiş bir top. Kemiği çevreleyen bir kapsül ve sert bağlardır (kemiği eklemlerdeki kemiğe bağlayan). Son olarak, eklemin “dinamik” dengeleyicileri var – kaslarınız. Kemikler şeklini değiştirmez ve genel olarak bağlar fazla gerilmez. Öyleyse, kemik şeklinizi değiştiremiyorsanız ve bağlarınız ve kıkırdaklarınız şekil ve uzunluk olarak sabitlenmişse, kalça açıcı pozlara daha kolay girebilmeniz için ne ayarlayabilirsiniz?
 Cevap: kaslarınız ve tendonlarınız.
Kalçalarınızdaki kasları harekete geçirmek – ve zayıf yanlarınızın ve dengesizliklerin nerede olduğunu öğrenmek için nihayetinde daha fazla açıklık bulabilirsiniz – bu alıştırmayı deneyin: Baddha Konasana’ya  (Bound Angle Pose) gelin . Kalçalarınız kaçırılır ve dışarıdan döndürülürken, dizleriniz bükülmelidir. Şimdi, baldırlarınızı uyluklarınıza doğru sıkın ve hamstringlerinizin büzüldüğünü fark edin. Ardından, dizlerinizi aşağı çekmek için kalçalarınızın ve kalçalarınızın dışını sıkın, sonra pozun daha derine gideceğinizi görün. Bu egzersiz tensor fasya lata, gluteus medius ve hamstrings dahil pozun şeklini yaratan kasların çoğunu çalıştırır ve sonuç olarak pozta daha “açık” kalçalar yaşarsınız.
Şimdi, bu egzersizi tekrar yapın ve her iki taraftaki kaslarınız arasında bir fark olup olmadığını fark edin. Sağ diziniz yere soldan daha kolay erir mi? Sol hamstringleriniz zayıf görünüyor mu? Daha az güçlü hisseden tarafta daha fazla denge bulmak için kaslarınızı diğer tarafınızdan biraz daha kuvvetli tutun (hala daha güçlü tarafınızı aktif tutarken). Bu aynı gözlemi kalçalarınıza uygulayabilirsiniz: Bir taraftaki gluteals diğerinden daha mı güçlü? Eğer öyleyse, daha güçlü olanın gevşek kalmasına izin vermeden, zayıf glute ile çalışın.
Daha fazla denge bulmak için kalça kaslarını aktive etmeye çalışmak için bu sırayı deneyin .
Kalça Açıcıların Duygusal Etkileri
Kalçalarda daha fazla denge ve açıklık bulmanın güzelliği sadece sizi kalça açıcı pozların en iyi ifadesine yönlendirmekle kalmaz, aynı zamanda duygusal bir seviyeye yardımcı olacaktır. Bunun nedeni, stresin vücudumuzun büzüşmesine ve içe doğru kıvrılmasına neden olur – hayati organları korumak için doğal bir hareket. Ancak kalça açıcılar bu enerjik kapanmaya karşı koyar, bu da zihinsel durumunuzu ve iyi olma algısını daha iyi hale getirme ihtimalini etkileme ihtimalinin yüksek olduğu anlamına gelir.

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.