Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19 °C
Parçalı Bulutlu

Cules Nedir? Katalanların adının arkasındaki gizemli gerçek.

25.01.2019
2.172
A+
A-
Cules Nedir? Katalanların adının arkasındaki gizemli gerçek.

Cules Nedir? Katalanların adının arkasındaki gizemli gerçek.
Kupa%2BSevinci
                           Kupa Sevinci
Cules’ı duydun mu? Eğer bir Barca hayranıysanız, muhtemelen bu adın anlamını biliyorsunuzdur. Peki Cules nedir? Katalan ekibinin isminin arkasındaki gerçek nedir? En uygun cevabı bulmak için aşağıdaki makaleye gidelim.
Cules Nedir?
Cules Nedir? Genel olarak, Cules sadece Barcelona futbol kulübünün sadık hayranlarındandır. 1909 yılında Barcelona takımı endüstriyel stadyumda oynarken Cules ortaya çıktı. Kimse dünyadaki farklı ülkelerin Barselona futbol taraftarları Cules’ı çağırmak için kullanıldığı zamanı bilmiyor.
 

Barcelona%2Bfutbol%2Bkul%25C3%25BCb%25C3%25BC
Barcelona futbol kulübü

Bu kelimeyi dinlerken, Barselona takımı ve taraftarlarının desteklediği anlaşılıyor. O zamandan beri Cules, Barca fanlarının takma adı oldu. Elbette, topluluğun Cules hakkında bilgi paylaştığı topluluk. Yavaş yavaş FC Barcelona, ​​benzersiz ve takdir edilmiş gibi, Cules’ı rastgele kullandı.
Kalalanca, Culo’daki pek çok Barca hayranı, çoğu şaka yapan Cul adında Cules adında. Kulağa biraz zor geliyor ama Cules’ın 1909’dan beri Barac için büyük bir anlamı var. Başta, Barca, Industria endüstriyel caddesinin küçük stadyumunda oynadı.
Ancak o zaman kulüp taraftarları hala Barselona’yı sevdi ve destekledi. Her durumda bu takımı sevmenin ruhunun sevildiği görülebilir. Bu garip ülke takımı kendine has birçok çekici ve çekici özelliğe sahip.
Katalan ekibinin Cules adının arkasında gizli sırlar var mı?
Katalanca hakkındaki düşünülemez gerçek, İspanya’dan bağımsızlık iddiası için uluslararası ilgiye odaklanan uluslararası odak ülkesidir. Ülkenin, İspanya’nın doğu emirliğinin birleşmesiyle 8. yüzyılda oluştuğu bilinmektedir. 987’de Katalan ayrılığı, ancak nominal yüz hala İspanya bölgesinde.
 

Katalanlar%25C4%25B1n%2BCules%2Bisminin%2Barkas%25C4%25B1nda%2B%25C5%259Fiddetli%2Bma%25C3%25A7lar%2Bsonras%25C4%25B1%2Bbir%2Bm%25C3%25BCcadele
Katalanların Cules isminin arkasında şiddetli maçlar sonrası bir mücadele

O andan itibaren, Katalan bağımsızlığı için İspanya’yı terk edebilmek için mücadele etti. Kendi kültürlerinden, Katalan halkı kendi kültürünü, kültürünü İspanyol kültüründen farklı olarak kullanıyor. Bu kostümlerden, yemeklerden geleneksel festivallere kadar ifade edilir.
Katalanca’nın üst düzey özerkliği kendi hükümetine sahip, eğitim, sağlık, altyapı geliştirme alanları üzerinde tam kontrole sahip … Ek olarak, bu topraklar aynı zamanda Senyera bayrağını da kullanıyor. Müreffeh Katalan ekonomisi, burası İspanya’nın en zengin, yüksek sanayi ve turizm gelişimine sahip ülkesi.
Sadece bu değil, Barselona takımı Katalan’ın bağımsızlığını kazanma arzusunun gücünün bir simgesi. İnsanlar bu takımı silahları olmayan bir orduya benzetiyorlar. Aynı zamanda eksantrik sanatçıların evi olarak kabul edilir. Tipik olarak, sanatçılar Salvador Dali ve mimar Antoni Gaudi Katalanca’nın iki çocuğudur.
Katalanca aynı zamanda bir Katalan geleneği olan Castells adlı insan kulesi yarışmasıyla da bilinmektedir. Bu etkinlik 18. yüzyıldan kalmadır ve UNESCo tarafından somut olmayan bir kültürel miras olarak kabul edilmektedir.
Ek olarak, Katalanca ayrıca birçok eşsiz güce sahiptir. Bu ülkedeki futbolun yetenekli, teknik ve zarif bir dövüşe sahip oyuncular yaratmak için birçok gücü olduğu söylenebilir.

Okuokubil.com

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.