Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18 °C
Az Bulutlu

Çocuklara Duygularını Yönetmelerine Yardımcı Olmak İçin Nefes Egzersizleri.

26.01.2019
303
A+
A-
Çocuklara Duygularını Yönetmelerine Yardımcı Olmak İçin Nefes Egzersizleri.

 Çocuklara Duygularını Yönetmelerine Yardımcı Olmak İçin Nefes Egzersizleri.
En çok satan yazar Mariam Gates, çocukların duygularını eğlenceli resimlerle yönetmelerine yardımcı olmak için nefes alma tekniklerini paylaşıyor.
nefes alma teknikleri, çocuklar, yoga
%25C3%2587ocuklar%25C4%25B1n%2Bduygularla%2Bba%25C5%259Fa%2B%25C3%25A7%25C4%25B1kmalar%25C4%25B1na%2Byard%25C4%25B1mc%25C4%25B1%2Bolmak%2Bi%25C3%25A7in%2Bbu%2Bfaydal%25C4%25B1%2Bteknikleri%2B%25C3%25B6%25C4%259Frenin.
Çocukların duygularla başa çıkmalarına yardımcı olmak için bu faydalı teknikleri öğrenin.
Çocukların duygularla başa çıkmalarına yardımcı olmak için bu faydalı teknikleri öğrenin.
Hiç bir çocuğa sakinleşmesini söylemeye çalıştın mı? Ya da bir grup çocuk? Sessiz olmalarını sağlayabilirsiniz, ancak genellikle olan her şey hala tam orada duruyor. Aslında perspektif kazanmalarına ve duygusal durumlarını değiştirmelerine yardımcı olmak için hala geliştirebilecekleri iç kaynaklar gerekir. Bu, dikkatlilik uygulamalarının ve esnekliğin bir arada olduğu yerdir .
Çocuklar için, öfke, hayal kırıklığı veya üzüntü gibi ‘büyük duygular’ ortaya çıktığında, deneyim ezici olabilir. Stres altında , vücudumuz ‘savaş ya da uçuş ya da don’ moduna geçer. Tehditten bağımsız olarak (gerçek veya hayal edilmiş) kalp atış hızımız artar, soluk alanımız sığlaşır ve eldeki zorluğu yönetmek için diğer değişiklikler olur. Eğer aslında bir aslandan kaçıyorsak, bu yararlıdır, ancak strese verilen cevap, ‘idare etmekte olduğumuz’ sınıftaki yönleri anlama, dışarıda hissetme veya paylaşma zorunluluğu olmasa bile aynıdır. Çocuklara kendilerini bu reaktif ve her şeyi kapsayan durumlardan uzaklaştıracakları ve daha rahat bir ‘dinlenme ve sindirme’ hissine geri dönecekleri bir yol vermek inanılmaz güçlendiricidir.
SARAH JANE HINDER

Çocuklar için daha yetenekli tepkiler geliştirmedeki ilk adım, ne hissettiğini nasıl duraklatacaklarını ve farkında olmalarını öğrenmek. Çocuklar nasıl hissettiğini ve hissettiğini  belirleye bildiklerinde, tepki vermeye acele etmeden, hareket halindeki esnekliği uyguluyorlar. Bir yanıt seçe bildiklerinde, çok daha fazla seçeneğe sahipler.
Çocukların bu iç kaynakları oluşturmak için hemen kullanmaya başlayabilecekleri çok basit araçlar var. Bunların her birini çocuklar rahatlarken pratik yapmak önemlidir, böylece çocuklar ihtiyaç duyduğunda rahatça kullanabilirler.
Hepimiz için, stres yanıtını değiştirmenin en hızlı yolu yavaşlamak ve nefese odaklanmaktır. Aşağıdaki dört solunum alıştırması, bir çocuğun her durumda daha kolay ve net olmasına yardımcı olabilir. (İyi haber şu ki, bu eski teknikler her yaşta eşit derecede iyi çalışıyor.)
1. Karahindiba Nefes
Yeni durumlarda güven oluşturmak ve endişe duymak için bu nefesi kullanın .
Otur ve omurganın uzamasına izin ver. Yumuşak bir karahindiba çiçeği düşünün. Derin bir nefes alın ve ardından tohumları havaya göndererek yavaşça havayı üfleyin. Üç kez tekrarlayın

okuokubil.com

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.