Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20 °C
Az Bulutlu

Raja Yoga Aşamaları.

27.12.2018
356
A+
A-
Raja Yoga Aşamaları.
Raja Yoga Aşamaları

Raja Yoga Aşamaları.

Sakinleştirici nefes ( Soğuk nefes tekniği )
Ağızda ve vücut üzerinde ani ısı kaybı oluşturduğu için, soğuk nefes adı verilmiştir. Bu nefes tekniğinde nefes alışlar ağızdan, nefes verişler burundandır. Vücut ısısı birkaç dakika içinde en az 1-2 derece düşer. Zihinsel gerginlik sona erer. Sakinleştirici ve dengeleyici bir çalışmadır. Tansiyon ve sindirim sisteminde hazımsızlık sorunu olanlar bu çalışmada daha dikkatli olmalıdırlar. 

Burun yerine ağızdan solunum yapılacağı için tozlu ve kirli havanın bulunduğu ortamlarda ve soğukta yapılmaz.
Rahat bir yere oturun. Gözlerinizi kapatın. İlk aşama için nefesinizi hızlı bir şekilde vererek akciğerlerinizdeki havanın maksimum miktarını boşaltın. Tebessüm eder bir şekilde ön dudağınızı hafifçe yukarı kaldırıp ön dişlerinizin görüneceği bir durum alın. Dişlerinizin arasından “ssssss” sesi çıkararak nefesi ağzınızdan içeri çekerek ciğerlerinizin tamamını hava ile doldurun. Burnunuzdan yavaş bir hızda nefesinizi verin. Tekrarlarla çalışmayı beş dakika sürdürün.
Sakinleştirici nefes (Sıcak nefes )
Bu çalışmada ısı kaybı yerini ısı artımına bırakır. !-2 derece vücut ısısında yükselme görülür. Sakinleştirmenin ötesinde telkine açık bir durum yaratılır.
İkinci aşama için nefesinizi tekrar sonuna kadar boşaltın. Yukarıda anlatıldığı gibi tebessüm eder pozisyonda dişlerinizin arasından “ssss” sesi çıkararak 10 saniye süresinde kesintisiz nefes alın. 10 saniye nefesinizi tutun. Sakin bir şekilde 10 saniyede nefesinizi burundan vererek ciğerlerinizdeki havayı olabildiğince boşaltın.
Bu çalışmada ısı artımı devam eder ve hipnoz etkisi gözlenir. Üçüncü aşama için önce nefesin tamamını verip dişlerin arasından “sss “ sesi çıkararak 10 saniye süresince nefes aldıktan sonra, 20 saniye nefesinizi tutun. 20 saniyede nefesinizi telaşsız bir şekilde burnunuzdan verin. Her aşama için beş dakikalık bir çalışma süresi yeterlidir. Her bir aşama için kuvvetlenmeyi bekleyin. 
İlk aşamayı iyi bir şekilde uyguladığınızdan emin olduğunuzdan bir ay sonra ikinci aşamaya geçin. Bir ay sonrada üçüncü aşamaya geçin. Bu süreleri beklemeden ikinci ve üçüncü aşamaları deneyimlemeye çalışırsanız, enerji kaybı dolayısıyla bitkinlik gözlenebilir, çalışmanın temposunu kaldıramayabilir, fayda yerine zarar görebilirsiniz. .

Up%252520Dog

Etiketler: Raja Yoga Aşamaları, Raja Yoga nedir, Raja Yoga Aşamaları nelerdir

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.