Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20 °C
Açık

JnanaYoga.

27.12.2018
356
A+
A-
JnanaYoga.
jnana yoga
JnanaYoga.Nasıl Yapılır?

JnanaYoga.

“Güneşler batsa, aylar parçalanıp toza dönüşse, tüm sistemler yokluğa sürüklense, size ne olabilir ki? Bir kaya gibi durun; siz yok edilemezsiniz. Siz Özben’siniz, Evrenin Tanrısı’sınız. ‘Ben Mutlak Varoluşum, Mutlak Mutluluk’um, Mutlak Bilgi’yim, Ben O’yum’ deyin, kafesini parçalayan bir aslan gibi zincirlerinizi kırın ve sonsuza kadar özgür olun.”

Swami Vivekananda

Yogayı batı dünyasıyla 1893 yılında ilk kez Şikago’da yaptığı bir konuşma ile tanıştıran Swami Vivekananda, böylece tarihte yeni bir sayfa açarak, yoganın Hindistan sınırları dışına taşmasını sağlamıştır. Vermiş olduğu konferansların kitaplaştırıldığı günden itibaren, bu kitaplar en çok okunan yoga kitapları arasında yerini almış ve yoga klasikleri haline gelmiştir.

Bu kitap yoga akımlarını anlatan ve dört kitaptan oluşan ‘Sır’ serisindendir.

Janana Yoga 4 Yoga yolundan biridir. Bilgi, bilgelik, içgözlem ve tefekkürün yoludur. Sistematik bir çalışma ile, varlığımızın doğasının derin araştırılmasını ve sahte kimliklerimizi bir kenara koymayı kapsar.

Kutsal kitaplar Veda’ların son bölümü olan Upanşhad’larda geçen Vedanta filozofisi üzerine bilgelik kazanmak Jnana Yoganın gereğidir. “Veda” bilgi, “Anta” son demektir.

Vedanta filozofisinin güzelliği, entellektüel kavramı ve katkısız felsefeyi aşması, bilgiyi bilgeliğe dönüştürerek bir hayat deneyimi haline getirmesidir. Kişi, zihin gücünü kullanarak gerçeği gerçek olmayandan, kalıcı olanı geçici olandan ayırma üzerine çalışır.

Jnana Yoga en zorlu Yoga yoludur. Güçlü bir arzu ve zihin gücü gerektirir.

Etiketler: JnanaYoga.

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.