Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20 °C
Az Bulutlu

İyi Bir Müslüman Nasıl Olmalı?

29.12.2018
1.102
A+
A-
İyi Bir Müslüman Nasıl Olmalı?

İyi Bir Müslüman Nasıl Olmalı.

İyi bir insan,iyi bir Müslüman dinine,vatanına,ailesine,akrabasına,komşularına,arkadaşlarına iyi davranan temizliği ile disiplini ile topluma örnek olan bir kişidir.
Bunu sadece iyi bir Müslüman değilde insanlık için örnek aldığımızda zaten gerisi geliyor demektir.
İnsanlar artık zamanımızda değişmeye başladı. Kimin nerede nasıl davranacağı belli olmuyor gibi de olsa bazı insanlar hem dinini hem örf ve adetlerini çok güzel yaşamaktadır.
Bu birazda yetiştiği çevresine,aile yapısına da bağlıdır.
İyi bir Müslüman içindeki iman aşkı ile yaşadığı vakit aklının kötüye kalbinin fesat lığa gitmesini engelleye biliyor.
Beş vakit namazını kılan bir insan gününü ibadet ile geçiriyorsa nasıl kötülük yapabilir ki.
Bazen insanlar beş vakit namaz kılan birine şunu söyleyebiliyor sen bunu yapmayacaktın namazın boşa gitti. O kadar yanlış bir söylem ki bu naamzını kılan kendisi ile olan bir konuda hele haklı ise hakkını aramayacak mı yada her şeyi kabul edip ben namaz kılıyorum hakkımdan vazgeçtim mi diyecek.
İlk önce herkes kendisini tartmalı açık gözlü olmamalı,dedi kodu yapmamalı,haram yememeli,komşusuna kötü gözle bakmamalı namazını kılan da kılmayan da sonuçta bir insandır.
İster inanır ister inanmaz o Allah ile kulun arasında olan bir şeydir karışamayız.
Ama iyi bir insan iyi bir Müslüman olmak istiyorsak önce anne ve babamızı sevmeliyiz. Çünkü ailesine bağlı bir insan zaten iyi bir insandır inançlı birisi ise  zaten konu başlığımıza uyuyor demektir.
Neydi bizim konu başlığımız? İyi bir insan nasıl olmalı Yukarıdaki anlattıklarımız gibi olmalı sevgiyle kalın.

iyi musluman nasil olmalidir h1452860585 bd85e0

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.