Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23 °C
Az Bulutlu

HDP’den tehlikeli provokasyon

28.12.2018
319
A+
A-
HDP’den tehlikeli provokasyon

HDP’den tehlikeli provokasyon

Türkiye, Münbiç’e operasyona hazırlanırken HDP sokak provokasyonlarına başladı. HDP Eş Başkanı Pervin Buldan ve diğer partililer Sakarya’da bir tartışmada öldürülen Kadir Sakçı’nın “Kürt” olduğu için öldürüldüğü yalanını yaydı. Van’da da “Polis ‘Kürdistan’ diyen bir kişiye işkence yaptı” yalanıyla provokasyon yapıldı.

hdpden tehlikeli provokasyon 1545976076 8294

HDP’den tehlikeli provokasyon
GİRİŞ 28.12.2018 08:48 GÜNCELLEME 28.12.2018 08:51
Terör örgütü PKK ve siyasi uzantısı HDP, Türkiye’nin Münbiç harekatı ve yerel seçimler öncesi tehlikeli bir provokasyon için düğmeye bastı. Sosyal medyada, terör örgütünün yayın organlarında ve HDP’li vekiller tarafından yayılan yalan haberlerle etnik temelli sistematik bir tahrik harekatı başladı.

SAKARYA YALANI

İlk yalan Sakarya Hendek’teki adli vaka üzerinden üretildi. PKK’nın yayın organları 16 Aralık’ta sokakta çıkan bir tartışmada öldürülen Kadir Sakçı ile ağır yaralanan oğlunun “Kürdüm” dediği için saldırıya uğradığını iddia etti. HDP Eş Başkanı Pervin Buldan iddiayı daha ileriye taşıyarak öldürülen Kadir Sakçı’ın iki yıl önce öldürülen kardeşinin de “Kürt kökenli olduğu için öldürüldüğünü” öne sürdü. Sakarya Valiliği iddiaları kesin bir dille yalanladı. Açıklamalarda bulunan Kadir Sakçı’nın ağabeyi Fahrettin Sakçı da haberlere tepki gösterdi.Sakarya’da Kadir Sakçı ve oğlunun “Kürdüm” dediği için saldırıya uğradığı iddia edildi. Ancak ağabey Fahrettin Sakçı, olayın Kürtlük-Türklükle ilgisi olmadığını söyledi.
Sakarya’da Kadir Sakçı ve oğlunun “Kürdüm” dediği için saldırıya uğradığı iddia edildi. Ancak ağabey Fahrettin Sakçı, olayın Kürtlük-Türklükle ilgisi olmadığını söyledi.

BULDAN’I YALANLADI

Kardeşi ve yeğenin sarhoş biri tarafından vurulduğunu olayın Kürtlük-Türklükle ilgisi olmadığını belirten Sakçı, Pervin Buldan’ı da yalanladı. Sakçı, “İki yıl önce vefat eden kardeşim başka bir şeyden dolayı öldürüldü. Kürt- Türk davasının bizimle alakası yok. Türkler bizim kardeşimiz. 30 yıldır ben buradayım. Hiç böyle bir şey görmedim. O adam kendince kahramanlık mı yapmaya çalışıyor? Anlamadık. Sarhoş bir adamın ifadesi. Ortamı alevlendiren bu. Milleti ayaklandırmaya çalışıyorlar. Taziye ziyaretinde evimiz doldu taştı. Gelen komşularımızın bir çoğu Türk. Ben nasıl derim ‘Türk- Kürt kavgası var’ diye” diye konuştu.

İkinci yalan ise Van’da üretildi. Terör örgütünün yayın organları Ahmet Aydemir adlı bir kişinin bankada ‘Burası Kürdistan” diye bağırdığı için gözaltına alındığını ve karakola götürülerek işkenceden geçirildiği öne sürdü. Bu iddia da yalan çıktı. Bbankanın güvenlik kamerası görüntülerine ualaşıldı. Görüntülerde Aydemir’in sloganlar atarak bankadaki kadın görevliye durduk yere yumrukla saldırdığı görülüyor.
Van’da ‘Burası Kürdistan” diye bağırdığı için gözaltına alındığını iddia eden şahsın, sloganlar atarak bankadaki kadın görevliye durduk yere yumrukla saldırdığı görülüyor.
Van’da ‘Burası Kürdistan” diye bağırdığı için gözaltına alındığını iddia eden şahsın, sloganlar atarak bankadaki kadın görevliye durduk yere yumrukla saldırdığı görülüyor.

AKLI DENGESİ YERİNDE DEĞİL

Olay yerine gelen güvenlik güçlerine de direnen Aydemir, bir polis memurunu da kafa atarak yaralıyor, bir başka polisin silahını almaya çalıyor. Bu durum karşısında polis Aydemir’i güç kullanarak etkisiz hale getiriyor. Aydemir’in GBT sorgusunda kasten yaralama, tehdit ve hakaret gibi suçlardan çok sayıda sabıkasının bulunduğu belirlendi. Ayrıca akli dengesinin yerinde olmadığı belirlenen Aydemir, Erciş Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebiyle E

HDP’liler iş başında
Tamamen uydurma olan bu olaylarla ilgili paylaşımlarda bulunan HDP’li vekiller de provokasyona çanak tuttu. HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş, HDP Eş Başkanı Pervin Buldan ve HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu etnik gerilim mesajları verdi. Tahrik girişimleri bununla da kalmadı. Türkiye’nin Münbiç ve Fırat’ın doğusu için yaptığı hazırlıklar karşısında açıklamalar yapan terör örgütünün sözde elebaşları Murat Karayılan, Cemil Bayık, Mustafa Karasu ve Salih Müslim de provokatif açıklamalarda bulundu. Suriye içerisinde Özgür Suriye Ordusu üyelerinin bir video kaydında ‘PKK’ adını kullanarak yaptığı açıklamalar da ‘Kürt’ diye çevrilerek sosyal medyada dolaşıma sokuldu.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.