Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22 °C
Az Bulutlu

Elma Şurubu Nasıl Yapılır?

27.12.2018
1.146
A+
A-
Elma Şurubu Nasıl Yapılır?


elma serbeti 7365f6ed cc16 487b 8c7b 79bf92542d18

Elma Şurubu Nasıl Yapılır?

Şimdi sizlere bugün evde elma şurubu nasıl yapılır tarifini paylaşacağım. Bu tarif gerçekten çok önemlidir. Çünkü 100 yıllık bir kitaptan el emeği olarak yapılan o döneme ait tarifdir.
yinede elmanın şurup olarak içilmesinde faydaları nelerdir kısa bir geçiş yapalım.
Elma flavonoidler açısından gerçekten çok zengin bir meyvedir. Flavonoidler başta astım olmak üzere solunum yolları sorunlarına da engel oluyor. Flavonoidler akciğerlerin güçlü ve de verimli şekilde çalışmasına yardımcı olup solunum yollarını, solunum organlarını korumaktadır. 
Sağlıklı akciğerler nefes alıp verebilmek için önemlidir. Bu bağlamda düzenli olarak elma suyu tüketen kişiler, tüketmeyenlere göre güçlü bir akciğer fonksiyonlarına sahip olmaktadır.
Karaciğeri temizler;
Günümüzde karaciğer yağlanmasına maruz kalmasından dolayı birçok kişi hastalıklara da yakalanmaktadır. Karaciğeri temizleyici bir etkisi olan besinlerin sık sık tüketilmesi önerilmektedir. Elma suyu karaciğerdeki atık ve de toksinlerin temizlemesine, vücuttan kolay bir şekilde atılmasına yardımcı olan meyve haline gelmektedir. Bu özelliği ile düzenli bir şekilde elma suyu tüketimi vücudun pH dengesini düzenler, bütün vücut sağlığını destekler. Bu nedenle elma suyu tüketimi sık sık yapılmalıdır.

Elma Şurubu Nasıl Yapılır?

Kabukları soyulmuş çekirdekleri ayıklanarak küçük,küçük doğranmış elmalardan 5 k alınarak 5 k su ve 5 k beyaz şarapla karıştırılır. Bir kap içerisine konarak üzeri kapatılır ve 5 gün serinliği 52 -58 derece arasında kalmak üzere bekletilir.

Bu müddetin sonunda elmalar ağır ağır sıkılarak suyu keten bir bezle süzülür.
Diğer bir kap içerisinde 30 k şeker ve 20 k saf su beraberce karıştırılarak kaynatılır.
Şeker tamamen eridikten sonra içerisine süzülmüş olan elma suyu ilave edilir. Bir dakika daha kaynatılır tekrar pamuklu bir bezden süzülür. Şişelere doldurularak saklanır.
Afiyet olsun.
Etiketler: Elma Şurubu Nasıl yapılır, Elma Şurubu faydaları

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.